Parkliniken 2017-05-04T13:47:12+00:00
Loading...

Kunskap och parterapi som verkligen fungerar

På Parkliniken finns hjälp i form av verksam parterapi och workshops för er som par.

De flesta som lever i en parrelation upplever perioder där det fungerar mindre bra och många par upplever även svårare perioder, kanske efter otrohet, konflikter kring olika behov av närhet eller sex, återkommande bråk, kritik, avstängdhet eller olika behov av att prata om saker.  Alla vi människor är gjorda för att ha kontakt med andra men vi är också gjorda för att skydda oss; när det gör ont vill vi gärna bli av med det onda – det kan ske genom att ta olika utvägar: till exempel genom att bråka, att ha en affär, att dricka eller kanske städa för mycket, bli kall och avstängd, att tjata och vara kritisk – vilket ofta leder till mer konflikter.

Ofta är det till och med så att det vi först upplevde som attraktivt hos vår partner efter en tid kan bli det som irriterar mest och skapar konflikter, besvikelse eller irritation. Att leva in en svår relation är väldigt smärtsamt med det finns hjälp.

Intensiv parterapi – en verksam form av parterapi

När vi på Parkliniken arbetar med par är det utifrån vetskapen om att det sällan hjälper att bara prata om det – hade det fungerat hade många par redan löst det på egen hand. Istället bygger vår metod på att med hjälp av parterapeuten som kunnig guide se konflikter med nya ögon och med medkänsla för sig och varandra istället se på det som sker med litet nyfikenhet. Konflikter är en möjlighet för oss att lära oss något nytt om oss själva och vår partner, men ofta blandar vi samman ”mina och dina behov” och vi blir rädda för olikheter och skillnader mellan oss.

På Parkliniken fokuserar vi på att med nyfikenhet och acceptans ”bygga en bro” till den andre, att besöka din partners inre arkitektur och inlärningsspår och med nyfikenhet upptäcka vad som ”triggar” er  – både positivt och negativt.  Det kommer att leda till verklig förändring. Läs mer om intensiv Parterapi och hur du och din partner kan få hjälp som verkligen hjälper.

Workshops i relationer

Parkliniken erbjuder workshops där du och din partner får nya verktyg och ny kunskap om hur vi fungerar och hur vår hjärna och våra kroppar är gjorda för kontakt – men också varför den kan vara så smärtsam. Ni kommer med nyfikenhet och humor få ta del av modern forskning kring relationer, vår kontaktsökande hjärna och lära er varför man ibland måste gå isär för att kunna gå ihop.

Man behöver inte ha problem in sin relation för att gå workshopen, utan bara vara nyfiken på relationer och forskning. Att gå workshopen är en mycket bra grund inför att starta en parterapi hos oss, och kommer att göra att ni mycket snabbare kan tillgodogöra er terapin. Det kan också vara så att workshopen räcker och att ni inte behöver mer just nu. Läs mer om våra workshops i relationer.